Hírek

2022.11.28

HERBÁCIÓ BOLT - www.novenybolt.hu

Kedves Érdeklődők,
itt a tél, így ha növényekre adnak le megrendelést azt már csak tavasszal fogjuk tudni teljesíteni. Azonban boltunk kínálata meggymag párnákkal bővült, ezek és Herbáció magazinjaink, könyveink is kiválóak karácsonyi ajándéknak. 

TOP termékek

Házhozszállítás

Visszaigazoláskor tudjuk pontosítani.(400-3600 Ft között.)

Angyalfű, Pekingi fű, (Murdannia loriformis)

Angyalfű, Pekingi fű, (Murdannia loriformis)
Angyalfű, Pekingi fű, (Murdannia loriformis)

A kínai népi gyógyászatban évszázadok óta használják. A Pekingi fűnek is nevezett trópusi növény a ház minden szobájában jól érzi magát. Hagyományosan széles körben használták és használják napjainkban is a különböző típusú tumoros elváltozások, betegségek kezelésére beleértve a máj, gyomor, belek, méh, emlő, tüdő tumorokat, valamint a leukémia több változatát is. Azt is kimutatták, hogy ez a növény segít erősíteni az immunrendszert, gyógyítja a légzőszervi betegségeket, jó köptető illetve nyákoldószer, hasznos a köhögés csillapítására és az allergiás tünetek ellen, csökkenti a megduzzadt nyirokcsomók méretét, külsőleg használva gyógyítja a nedvedző és gyulladt sebeket, ezeken felül pedig képes csökkenteni a vércukorszintet is.

Bővebben
1 500 Ft
Nem vásárolható!
Részletek

Kiváló és biztonságosan használható sokarcú gyógynövény, több különböző nemzeti és nemzetközi intézmény napjainkban is tanulmányozza immunrendszert erősítő tulajdonságait. Kutatások alapján segíti a gyors talpra állást a sugárkezelést vagy kemoterápiát követően.

Elsődleges hatóanyaga a glikoszfingolipid (G1B) amely citotoxikus hatást fejt ki a tumoros sejtekkel szemben. A murdannia ezen felül igen nagy mennyiségben tartalmaz különböző antioxidánsokat.

Egyéb ismert hatásai:
• bizonyos szívbetegségek, elsősorban ischaemiás szívbetegség esetében kedvező hatású
• erős gyulladáscsökkentő 
• segít a krónikus / lassú gyógyulású fertőzések, sebek kezelésében
• hagyományos gyógynövény légzőszervi betegségek, asztma, allergia ellen
• igen erős méregtelenítő tulajdonságú
•alkalmas az immunrendszer erőteljes stimulálására

Esetleges mellékhatása önmagában alkalmazva nem ismert, a szteroidok hatását befolyásolhatja, azok – főleg nagy dózisú – szedése esetén alkalmazása nem javasolt.

Thai orvosi kutatók úgy találták, hogy ez a növény segíthet az immunrendszer erősítésében, alkalmas lázcsökkentésre, enyhíti a fekélyes tüneteket illetve csökkenti azok kialakulásának esélyét valamint segít a nyirokrendszer rendellenes működésének helyreállításában. A Mahidol University Bangkok kutatásai szerint bizonyos emlő- és vastagbélrák típusok esetében alkalmazása jelentősen lassította azok növekedését.
A University Chiang Mai kutatóorvosai a Murdanniát alapos kutatásnak vetették alá és megerősítették, hogy a növény hasznos lehet a tumoros elváltozások gyógyításában. Az azonosított összetevők a növényben a Phytosteryglucoside (G1a), fenolok, L-fenilalanin, gliko (G1B) Chalconoide, Isovitexin és ceramid. Ezeknek az anyagoknak erős stimuláló hatása van az immunrendszerre, különösen a mutagén kórképek esetében, gátolják a tumorok növekedését anélkül, hogy a citotoxikusak lennének az egészséges sejtekre.

 

Adatok
Cikkszám
g12