Hírek

2022.03.26

HERBÁCIÓ BOLT - www.novenybolt.hu

Kedves Érdeklődők,
az időjárásnak köszönhetően újra tudunk díszcserjéket postai csomagban is küldeni, a gyógynövényeink postázására azonban még várni kell.

-Amelyik növény mellett nincs ár, az azt jelenti, hogy szokott lenni, de jelenleg vagy nincs készleten, vagy még a mérete, fejlettségi állapota miatt nem vásárolható, amint eladóvá válik megjelenik majd az ár is az adatlapja alatt.

-Mivel webáruházunkban könyveket, magazinokat (papír és digitális Herbáció) is árusítunk, így a webáruház rendszer nem tud automatikusan postaköltséget számolni. Ha leadja megredelését annak visszaigazolásakor írjuk meg mennyi a pontos postaköltség, ezért kérjük megrendeléskor még NE utaljon pénzt, várja meg a visszaigazolást.

-Növények esetében a minimális rendelési összeg postai csomagküldés esetén 5000 Forint, ez könyvek, e-kiadványok megrendelésére nem vonatkozik, és növényekre sem személyes átvétel esetén (Szigetújfaluban)

Köszönjük, hogy a Kauten Alapítvány webshopjából rendel, és vásárlásával a közhasznú alapítvány munkáját támogatja!

TOP termékek

Házhozszállítás

Visszaigazoláskor tudjuk pontosítani.(400-3600 Ft között.)

Jamgyökér (Dioscorea batatas)

Jamgyökér (Dioscorea batatas)
Jamgyökér (Dioscorea batatas)
Jamgyökér (Dioscorea batatas)

Jól kinéző futónövény, mely minden évben tőről újrahajt, és gyökere évről-évre vastagszik a földben. Szárán a levélhónaljban hozza szaporításra alkalmas gumóit, ebből küldünk 10 darabot

Bővebben
1 000 Ft
Nem vásárolható!
Részletek

A jamszgyökér (Dioscorea) a jamszgyökérfélék (Dioscoreaceae) családjába tartozik. Sokoldalú növény, amit már az ókortól kezdve gyógyításra is használtak. Manapság a klímax tüneteinek késleltetése miatt közkedvelt a hölgyek körében.

A jam gyökeret a népi gyógyászatban már évszázadok óta alkalmazzák nőgyógyászati problémák kezelésére, görcsoldásra, gyulladáscsökkentésre, csontritkulás és ízületi fájdalmak enyhítésére, valamint vizelet- és epehajtásra. A növény progeszteron tartalmának hozzáférhetőségéhez azonban szükség volt egy kémikusra, Russell Earl Markerre is, aki 1941-ben felfedezte, hogyan lehet a növényből gazdaságosan kinyerni a progeszteront. Az általa alkalmazott eljárás a progeszteron árát hétezerszer olcsóbbá tette, s ily módon az hozzáférhetővé vált az átlagember számára.

Adatok
Cikkszám
m1